dijous, 15 de gener del 2015

Gran èxit del 4t Trofeu Vila d’Ondara – Serra Segària.

La prova va comptar amb una participació de luxe, nombrós públic i una climatologia excel.lent.

Cartell de la prova (Disseny Mut)
El passat diumenge, 11 de gener, es va disputar la quarta edició del Trofeu Vila d’Ondara – Serra Segària de Ciclisme, primera etapa puntuable de la XXIX Volta Ciclista a La Marina, organitzada pel Segària Club Ciclista i la Regidoria d’ Esports de l’Ajuntament d’Ondara.

Javier Cherro Molina (Automoviles Gomis – Fira de Cocentaina) va ser el guanyador d’aquesta etapa inaugural. L’alacantí afincat a Alcoi es va imposar a l’esprint a un selecte grup de corredors. El segon en creuar la línia de Meta situada davant la Plaça de Bous va ser David Gor Esquinas (G-Sport – Ayora Turismo) i el tercer Héctor Pons Chillida (Engobe – Tainivol). Cherro va completar la prova amb un temps de 1 hora, 33 minuts i 52 segons, a una velocitat mitja de 43,5 km/h.

Respecte als millors classificats locals, el primer va ser Ramón Mut Portolés, del Segària Club Ciclista; segon, Dani Cepa Picón (Portal de la Marina – Xabia’s Bike), i tercer Llorenç Vives Carrió (Segària Club Ciclista).

Va ser una carrera completa i emocionant, que va aconseguir un gran èxit d’assistència, amb 176 corredors, dividits en 37 Elits-S23, 84 Màster 30, 44 Màster 40 i 10 Màster 50-60. Una nombrosa participació de ciclistes que van demostrar un nivell molt alt sobre el tradicional circuit de La Rectoria i un final direcció Pego amb l’ascensió de l’Alt de Sorells. Com anècdota, destacar la participació dels germans Brownlee, dos triatletes britànics de primer nivell mundial; Alistair Browlee, actual campió olímpic a Londres 2012, es va retirar per avaria, i Jonathan va finalitzar en sèptima posició.

Ramó Mut, primer ciclista local.

Moltes salutacions abans de l’inici, així com el tram neutralitzat, ja que la cita d’Ondara suposava el retrobament de molts corredors amb companys que, si be son rivals a les carreres, no deixen de compartir la mateixa afició. Amb l’eixida llançada es va acabar el temps dels saluts, ja que la prova era relativament curta –68 quilòmetres– i el pilot va completar el recorregut a una velocitat de vertigen.

No faltaren els intents de fuga, però la vigilància entre els diferents equips i la disputa de les classificacions secundaries contribuïren a mantindré el pilot compacte. El Gandia – Renault Ginestar preparava la primera Meta Volant d’Ondara pel seu company Pedro José López Gil, qui va aconseguir passar en primera posició sense massa dificultat. La mateixa situació es va repetir a la segona volta, cosa que li va permetre obtindre el maillot de líder de les Metes Volants.

Va ser tot un espectacle veure passar a tota velocitat els ciclistes pel centre d’Ondara, per l’Avinguda Doctor Fleming, causant una gran expectació entre els centenars de persones que van seguir la carrera com a públic. A més, les bones condicions climatològiques, amb un dia plàcid i asolejat, van acompanyar l’esdeveniment. El vent pareixia que podia jugar un paper important en el transcurs de la prova, però finalment la protecció de la Serra Segaria va minimitzar l’impacte.

També l’equip de Gandia comandava el pilot camí del següent punt clau de la carrera, el Premi de la Muntanya en l’Alt del Sorells, de segona categoria. La carretera es feia estreta a les primeres rampes del port i el pilot anava estirant-se al temps que anava incrementant-se el ritme. Les rampes més dures, amb pendents del 7-8% seleccionaren el grup capdavanter. Jonathan Brownlee va atacar a mitat d’ascensió, mantenint en tot moment un pedaleig àgil. Aquest arreó va deixar el capdavant del pilot amb tan sols 15 unitats. A 300 metres del cim va atacar Javier Cherro amb molta força, aconseguint coronar en primer lloc, empleant 6 minuts justos en l’ascens.

Jonathan Brownlee en l’Alt de Sorells.

Curt descens fins El Ràfol d’Almunia, on hi havia que seguir donant pedals fins Ondara, amb Cherro per davant perseguit per un trio format per Brownlee, Adelino Moll Mut (Portal de la Marina – Xabia’s Bike) i Juan Manuel Camacho Tudela (Gandia – Renault Ginestar).  Per darrere arribaven corredors com Héctor Pons, Mario García, José Manuel Díaz, Inocencio Serra, David Gor, Vicent Pla… Gran duel entre Cherro i els homes del Gandia en el grup perseguidor, que acaçaren al fugat al pas per Beniarbeig. Molts intents fins la línia de Meta, però ningú va poder burlar la vigilància del grup. Nou arrancada final de Brownlee en l’últim quilómetre, alçant el peu en els 300 metres finals. No així David Gor, que va entrar en la recta de Meta en primera posició, amb tan sols uns pocs metres sobre la resta. Tot i això, en l’esprint final Cherro, amb l’ajuda del seu company d’equip Vicent Pla Espí, aconsegueix superar a Gor per poc.

Javier Cherro, guanyador de la prova.

Participació de corredors del Segària Club Ciclista.

Resenyar la participació de sis membres del Segària Club Ciclista, en la categoría Màster: Ramó Mut, Vicent Rovira, Rubén Alemany, Sebastià Carrió, Llorenç Vives i Antonio Juan Moncho.


Paraules d’agraïment.

Suposa un gran esforç organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques i, per aixó, el Segària Club Ciclista vol agrair a tots aquells que fan possible la prova: corredors, públic, voluntaris, àrbitres, personal médic, membres de Protecció Civil, Policia Local, motoristes del Ondara Custom Club, agents del Destacament de Tràfic de la Guardia Civil de Benidorm, Javi Rico i Vicent Picó, patrocinadors i socis del Segària. Agrair especialment l’interès i la labor del Regidor d’Esports d’Ondara, José Miguel Marí Romans. Esperem que tots hagen gaudit d’una gran jornada de Ciclisme.

Alguns socis i corredors del Segària abans de l'eixida.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre la carrera del 2015, amb el recorregut i plànol de situació. Ací les classificacions del Comité Alacantí d’Arbritres de Ciclisme. I, com no, espectacular el video de la prova, gentilesa de Javier Rico i Vicent Picó.